Protest Srbija protiv nasilja Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs/Screenshot/index.hr/klix.ba/.vijesti.me

Regionalni mediji su i večeras pratili protest "Srbija protiv nasilja", koji se održao u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

Hrvatski Index pratio je uživo dešavanja na protestima u Beogradu i ostatku Srbije, prenoseći da je na ovim protestima bila ogromna kolona ljudi koji su blokirali autoput.

Kako navodi hrvatski list, danas su se protestima priključili i Novi Sad, Niš i Kragujevac.

„Razlog za proširenje protestnih skupova je neispunjavanje zahteva protestanata, koji su postavili rok do 15. juna. Najviše zahteva bilo je usmereno prema medijima, a organizatori su između ostalog tražili oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje poput Pinka i Happy TV-a te ukidanje rijaliti programa „, na televizijama s nacionalnim frekvencijama, piše Index.

Vijesti su prenele da su učesnici protesta protiv nasilja blokirali saobraćaj na autoputu kod Mostarske petlje, kao i da se kraj kolone u Ulici Kneza Miloša se ne nazire.

„Građani su u miru i tišini pošli od Skupštine Srbije nakon govora, ali su zviždali i duvali u pištaljke dok su prolazili pored Vlade Srbije“, prenele su Vijesti agenciju Beta.

I Klix.ba piše da su na protestu vidljive kartonske figure koje prikazuju Aleksandra Vučića, Aleksandra Šapića, Zagorku Dolovec, Bratislava Gašića i Alaksandra Vulina u odelima zatvorenika.

„Više stotina Novosađana okupilo se na Pozorišnom trgu u Novom Sadu. Građani još uvijek pristižu. Ispred same zgrade Srpskog narodnog pozorišta postavljen je razglas, a aktivisti su raširili veliki transparent sa natpisom „Sve mora da stane“, prenosi Klix.

***

BONUS VIDEO: SRBIJA PROTIV NASILJA blokriala Gazelu!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare