Foto:Stringer / Sputnik / Profimedia; Danas online

Premijer Albanije Edi Rama tokom obraćanja na sednici Saveta Evrope rekao je da priča o "Žutoj kući" u severnoj Albaniji u potpunosti izmišljena i da je, kako kaže, poražavajuće što je tu laž podržao Savet Evrope.

Premijer Albanije Edi Rama tokom obraćanja na sednici Saveta Evrope rekao je da je priča o „Žutoj kući“ u severnoj Albaniji, gde su prema izveštaju Dika Martija, vađeni organi Srbima, izmišljena.

Pročitajte još...

“Ovde sam danas s razlogom. Ne zato što smo mi iz Albanije shvatili da je ovo jedna od najvećih ikada lažnih vesti koje su proširene kroz Savet Evrope. Ja sam ovde zato što smo strpljivo čekali službeni stav”, rekao je Rama, a zatim dodao da su predstavnici Saveta Evrope posetili Albaniji i da tamo nisu našli ništa.

Uprkos tome, kako kaže, to ih nije sprečilo da pokrenu priču o „Žutoj kući“.

“Predstavnici Saveta Evrope posetili su nekoliko mesta u albanskim selima tragajući za specijalizovanim klinikama gde je organizovano vađenje ljudskih organa. Izveštaj je zasnovan na tome da postoji “Žuta kuća” u severnoj Albaniji… Inače, ta kuća uopšte nije žuta, ali to najmanji problem sa ovom fantazijom. To uopšte nije klinika, taj stara kamena kuća u kojoj živi siromašna albanska porodica i svi vi je možete posetiti u svakom trenutku. Selo koje se pominje, pazite ovou u tom periodu uopšte nije imalo ni struju, ni vodu. Tako da to nije baš idealna lokacija za tako sofisticirani i komplikovanu akciju kao što je vađenje organa. Zamislite da vadite organe bez struje i vode i uopšte puteva za transport”, rekao je Rama.

Rama je rekao da su meštane sela pitali o ovom slučaju i da su oni tvrdili da ništa nisu videli.

“Ali uprkos tome, ta fantazija je prezentovana svim predstavnicima Saveta Evrope“, naveo je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar