Radomir Lazović, Ekološki ustanak Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Nakon večerašnjeg sastanka koalicije Srbija protiv nasiilja jasno je da stranke koje je čine nisu uspele da postignu jedinstvo oko izlaska na izbore. Niko još ne govori o raspadu koalicije, a ostalo je još vrlo malo vremena za predomišljanje. U ovom trenutku, odnos glasova za i protiv izlaska na izbore je 6:3, a Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta za Nova.rs kaže da mu je žao što neke kolege nisu prepoznale ogromnu želju građana da opozicija izađe na izbore i bori se na svim frontovima.

„SNS nikada neće dati potpuno poštene izbore, ali je činjenica da smo ih saterali u ćošak. Uspeli smo da ih nateramo da ustuknu i prvo ponove pokradene izbore, a zatim i naprave ustupke“ kaže Lazović za portal Nova.rs.

On dodaje da „borba za izborne uslove tek predstoji“ ali da opozicija nema „ni pravo ni želju da SNS-u prepušta bilo šta“.

„Beograd je već pobedio u decembru, pobedićemo ih i sada i očistiti naš grad od kriminala i korupcije“, rekao je Lazović.

On je istakao da „ne postoji šansa da se bez borbe prepusti ni Novi Sad, ni Niš, ni Užice, Sombor, Pančevo, ni jedan grad“.

„Žao mi je što neke kolege nisu prepoznale ogromnu želju građana da se borimo na svim frontovima. Koalicija je većinski glasala za borbu“, zaključio je Lazović za Nova.rs.

Na večerašnjem sastanku koalicije je potvrđeno da opozicija ima podeljena mišljenja oko izlaska na izbore 2. juna. Deo koalicije Srbija protiv nasilja želi da izađe na izbore – Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Ekološki ustanak. Pokret slobodnih građana, Novo lice Srbije i Demokratska stranka, dok Stranka slobode i pravde, stranka Srce i Zajedno ne žele.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare