Došao je i taj dan "skupa nade" odnosno kontramitinga predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je zakazan za večeras u 19 časova ispred Narodne skupštine Srbije. Pristalice Srpske napredne stranke iz najudaljenijih gradova zemlje, ali i sa Kosova, stigle su jutros rano ispred Palate Srbija. Sve je, kako se čini, podređeno ovom "velikom" okupljanju - mnogi su danas dobili slobodan dan na svojim radnim mestima kako bi prisustvovali predsednikovom obraćanju, čak su i časovi u pojedinim školama skraćeni, a sada je pristigla i nova informacija - uputstvo Javnog preduzeća "Putevi Srbije" za sve radnike na naplatnim stanicama na autoputu kada prolazi autobus koji prevozi učesnike skupa.

Naime, juče oko četiri sata popodne svim zaposlenima na naplatnim stanicama na autoputu stigla je poruka od „glavnokomandujućih“ iz Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ kako da deluju kada naiđe autobus koji prevozi učesnike večerašnjeg skupa.

„Potrebno je da obavestite zaposlene na svim naplatnim stanicama, da sve autobuse koji prevoze učesnike skupa koji će se sutra održati u Beogradu, propuštate bez plaćanja na sledeći način:

-svaki autobus mora d auzme magnetnu karticu na ulazu

-na izlazu se magnetna kartica predaje, uz obaveznu evidenciju registarske oznake i tačnog vremena prolaska (na zaseban spisak)  i vozilo se propušta u ručnom režimu

-preuzete magnetne kartice je potrebno da se uz spisak predaju poslovođama“, piše u poruci koja je dostavljena našoj redakciji.

Foto: Privatna arhiva Uputstvo za autobuse naprednjaka naplatna rampa

Podsetimo, danas će na platou ispred Narodne skupštine biti održan veliki kontramiting SNS koji se nedeljama najavljuje.

Vlast danima vrši pritisak na zaposlene da dođu na skup, kako bi se opravdala očekivanja da će to biti „najveći skup ikada“, kako ga je krstio lider SNS Aleksandar Vučić. Prema saznanjima portala Nova.rs, predsednik Srbije Aleksandar Vučić planira da na kontramiting 26. maja pristigne čak 2.200 autobusa, a samo za angažovanje tolikog broja autobusa, može da košta između 330.000 do neverovatnih 1.210.000 evra, proračuni su našeg portala.

BONUS VIDEO: Brnabic o kontramitingu i neposlušnima u javnoj upravi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare