Protest prosvetnih radnika Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Poslanik Pokreta slobodnih građana (PSG) Vladimir Pajić podržao je danas zahteve prosvetara za bolje radne uslove i ocenio da Vlada Srbije ne vidi važnost kvalitetnog obrazovanja i da joj "ne smeta što je plata prosvetnog radnika ispod proseka".

„Vlada koja se busa u grudi kapitalnim investicijama, gluva je na zahteve prosvetnih radnika i na unapređenje znanja. Gasi se tako neophodna kultura koje je sve manje u našem društvu dok oni ne prepoznaju najvažniju i najisplativiju investiciju kakva je investicija u obrazovanje i razvoj prosvete“, naveo je on u pisanoj izjavi.

Dodao je da nikakva ekonomska stabilnost ne može biti ostvarena štednjom u sferi obrazovanja, kao i da bez zadovoljnog nastavnika ne postoji ni teoretska šansa da učenici budu zadovoljni i okrenuti učenju.

PROČITAJTE JOŠ

„Pokret slobodnih građana se zalaže za modernizaciju obrazovnog procesa u kome će se glavna pažnja posvetiti razvoju kreativnosti, inovativnosti, kritičkog misljenja i tolerancije kod naše dece, jer ih samo tako spremamo za uspešan život u modernom dobu. Pažnja mora da bude i na ulaganju u škole i studentske i učeničke domove, a ne na stadione. Ne uči se po stadionima, nego u školama“, zaključio je Pajić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare