Dragan Đilas i Aleksandar Vučić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs/Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragana Đilas rekao je za Nova.rs, reagujući na informacije koje su danas objavili istraživački mediji, a koji se odnose na fabrikovanje afere "Mauricijus", da je vlast deceniju izmišljala afere protiv njega u koje je poverovao veliki broj ljudi. On je dadao da je sada na novinarima i državnim funkcionerima, koji su govorili o njegovim tajnim računima na Mauricijusu, da objasne ko im je zaista dao te falsifikate.

„Na osnovu tekstova koje danas objavljuju najugledniji evropski mediji i istraživačka mreža KRIK sada je jasno da je vlast deceniju izmišljala afere protiv mene u koje je, na žalost, poverovao veliki broj ljudi. I to ne samo oni koji podržavaju režim Aleksandra Vučića nego i oni koji su protiv režima“, rekao je on za Nova.rs.

Đilas u razgovoru za naš portal ističe da je mnogo puta demantovao da poseduje račune i ofšor firme, da je ukrao stotine miliona evra, te da je ostavio Beograd pred bankrotstvom…

„Malo ko me je čuo. Pitanje je i danas kada su laži potvrđene koliko će ljudi to čuti. Sada je na novinarima i državnim funkcionerima koji su ove stvari govorili, mahali papirima, govorili kako su do papira došli istraživačkim novinarstvom da objasne ko im je zaista dao te falsifikate. U ozbiljnoj zemlji bi se istražni organi bavili time ko je ove lažne papire naručio i ko je sve to platio. Srbija danas nije takva zemlja, ali sam siguran da će uskoro biti“, zaključio je on.

Podsetimo, dokazi do kojih su došli novinari KRIK-a i međunarodne novinarske mreže OCCRP ukazuju da iza čuvene „afere Mauricijus“, u kojoj su provladini tabloidi i predstavnici vlasti tvrdili da Dragan Đilas ima račune na ovom ostrvu, stoji izraelac Tal Hanan – čovek koji se, iz senke, bavi nameštanjem izbora širom sveta, proizvodi lažne vesti i diskredituje protivnike klijenata.

Više o tome kako je izmšljena afera Mauricijus, pročitajte u posebnom tekstu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare