Foto: Nova.rs

Aktivisti Srpske napredne stranke postavili su u subotu štand na platou ispred Banjičke pijace pored štanda opozicije, na kome su delili stranačke materijale u cilju kampanje za predstojeće izbore 2. juna i tom prilikom su postavili transparent sa natpisom "Najgori", uz strelicu koja pokazuje u pravcu štanda koalicije "Biramo Beograd".

Ispred Banjičke pijace u subotu se okupila opozicija koja izlazi na izbore kako bi stanovnike ovog kraja upoznala sa svojim programom u okviru kampanje pred predstojeće izbore 2. juna, a pored njih su štandove sa stranačkim materijalom za deljenje takođe postavili i aktivisti SNS-a.

Međutim, ispred štanda SNS-a stajala je i grupa mladića koja je držala transparente „Nema predaje pred najgorima“ i „Najgori“ (sa strelicom koja pokazuje u pravcu štanda opozicije).

Do fizičkog incidenta nije došlo, ali je provokacija bila očigledna i mnogi prisutni aktivisti opozicije optužili su za ovaj transparent člana Glavnog odbora SNS-a Relju Ognjenovića, koji ujedno obavlja i javnu funckiju direktora PIO Fonda.

Nikola Ignjatović Foto: PSG/Promo

Prema rečima poverenika i kandidata PSG-a za opštinu Voždovac Nikole Ignjatovića, Ognjenović je bio prisutan sa aktivistima SNS-a i upravo je on, prema rečima Ignjatovića, sa svojim saradnikom Markom Todosićem odgovoran za ovaj transparent koji etiketira političke neistomišljenike kao „najgore“.

„Kao nosilac liste za Voždovac bio sam prisutan na Banjičkoj pijaci sa opozicijom. Došli smo da pokažemo naše jedinstvo, cela opozicija je došla i odziv građana je bio odličan“, rekao je Ignjatović za Nova.rs i dodao da su nažalost „opet naleteli na poruku javnih funkcionera u kojoj se dele građani“.

Podsetimo, prošle nedelje na opštini Banjica došlo je do koškanja između aktivista Demokratske omladine Beograda s jedne, i direktora PIO fonda i njegovog saradnika Marka Todosića s druge strane. Na snimku, koji je snimio aktivista opozicije, vidi se njihov susret sa grupom mladića iz SNS i čuje se kako direktor PIO fonda Relja Ognjenović pita onog ko snima zašto mu se tresu ruke i dodaje „frka, a“.

Ognjenović je, kako je Nova ranije i pisala, jedan od mladih kadrova Srpske napredne stranke, ranije je bio zamenik direktora PIO fonda, a u javnosti je postao poznat kada je postao član Veća za saobraćaj opštine Voždovac, uprkos tome što njegova stručna sprema (fizioterapeut) nema dodirne tačke sa pomenutim poslom.

Na to mesto postavljen je 2014, kada je imao 24 godine, a kao obrazloženje za ovu odluku opština Voždovac je na sajtu navela da je on imao iskustvo popisivača 2011. godine i da je dva puta po tri meseca stažirao u specijalnoj bolnici za rehabilitaciju i Zavodu za zaštitu radnika MUP-a.

Ognjenović ubrzo nakon toga postaje i član veća opštine Voždovac, a 2015. stiče zvanje „diplomiranog ekonomiste“ tako što završava Visoku školu za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo. Ognjenović je inače, dok su se građani Srbije borili sa epidemijom koronavirusa i vanrednim stanjem, ispred PIO fonda potpisao ugovor vredan 180 miliona dinara sa firmom Aseko, čiji je jedan od direktora brat premijerke Ane Brnabić.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar