Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Tehnički organizatori protesta “Srbija protiv nasilja” putem onlajn ankete, pozvali su Kragujevčane da ocene protest koji je održan u subotu 24. juna i daju svoje predloge za naredni. Ovom anketom građani mogu da predlože rutu kojom će se održati šetnja, kao i da glasaju na kojoj raskrsnici će biti blokada saobraćaja.

Ovo je druga onlajn anketa kojom Kragujevčani mogu da učestvuju u kreiranju porotesta. Prva je organizovana uoči protesta koji je održan prošle subote i već na tom protestu, oranizatori su odgovorili na predloge koje su dobili od građana.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Tako je, prema sugestijama Kragujevčana, na protestu bila produžena ruta za šetnju, obratila su se tri govornika, a na raskrsnici koja je blokirana, bilo je postavljeno ozvučenje sa koga se emitovala klasična i instrumentalna muzika.

Za naredni protest, organizatori su predložili dva termina (od 18h do 20h i od 19h do 21h), šest gradskih prometnih raskrsnica na kojima bi mogla da se održi blokada, kao i listu primerene muzike koju su sastavili profesori Muzičke škole.

Organizarori su građanima postavili i pitanje da li su saglasni sa idejom da se tokom same blokade raskrsnice okupljenima obrati bar jedan govornik.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

U ovoj anketi, Kragujevčani mogu da ocene prošlonedeljni protest, odnosno, da ostave svoj utisak generalno o protestu, govornicima, šetnji, trasi, blokadi i muzici na blokadi.

Organizatori su istakli da je anketa dobar način za interakciju sa građanima, kako bi za naredne skupove pronašli rešenja koja odgovaraju većini učesnika.

“Važno je da sada sklonimo sve razlike po strani, kako bismo zajedno promenili sistem. Važno je da čujemo jedni druge”, poručili su tehnički organizatori protesta u Kragujevcu.

Anketu možete pronaći ovde.

BONUS VIDEO: Protest „Srbija protiv nasilja“ snimci iz drona

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar