Foto: Amir Hamzagic/ATAImages, Milos Tesic/ATAImages

Bivša ministarka Zorana Mihajlović uputila je čestitiku povodom Dana državnosti i još jednom "potkačila" predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ona je na svom Instagram profilu napisala da „prošlost nije opcija“, te da se danas slave oni najhrabriji i najodlučniji među nama. Poruka „prošlost nije opcija“ aludira na slogan „predaja nije opcija“ koji je ranije lansirao Vučić.

Pročitajte još...

„Prošlost nije opcija i zato je Sretenje 1804. godine datum na koji treba da se ugledamo i koji nas nadahnjuje da se borimo za bolju budućnost. I naši preci gledali su u budućnost, jer da nisu – Ustanka ne bi ni bilo. Oni su snagu crpeli iz nepokolebljive želje za slobodom i prosperitetom. Sretenjski ustav omogućio je slobodu svima koji kroće na tlo tadašnje Srbije u vremenu robovlasništva, po čemu smo prednjačili u evropskim i svetskim okvirima. I naš identitet zasnovan je na borbi za jednako, ravnopravno društvo, za prava svih koji su danas ugroženi, obespravljeni. Za prava žena, devojčica, na borbi za ljudska prava. To je borba za bolju, uređeniju, srećniju budućnost koju ćemo zajedno graditi“, napisala je ona.

Istorija odnosa lidera SNS Aleksandra Vučića i visoke funkcionerke Zorane Mihajlović je uspona i padova, ali deluje da od oktobra došlo do definitivnog razlaza. Burna sednica Predsedništva na kojoj je odlučeno da Mihajlović neće biti više u Vladi, nastavljena je „ratom“ kroz saopštenja, izjave dve strane i na kraju spekulisanjem, te izjavom predsednika da Mihajlović pravi stranku.

O tome kako je izgledao ovaj sukob, pročitajte u posebnoj vesti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar