Opozicija koja će na beogradskim izborima nastupiti pod imenom "Biramo Beograd" je predala potpise GIK-u, Dobrica Veselinović, Miloš Pavlović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Izborna komisija Gradske opštine Novi Beograd usvojila je žalbu i ukinula svoje rešenje kojim je odbijeno proglašenje izborne liste "Biramo Novi Beograd".

Prethodno je Izborna komisija Gradske opštine Novi Beograd 12. maja donela rešenje kojim je odbijeno proglašenje izborne liste „Biramo Novi Beograd“ za izbore zakazane za 2. jun.

Odmah sledećeg dana, koalicija „Biramo Novi Beograd“ podnela je žalbu na ovo rešenje, a odgovor je stigao danas.

Iako je odluku o žalbi trebalo da donese Viši sud u Beogradu, Izborna komisija Gradske opštine Novi Beograd usvojila je danas žalbu i ukinula prvobitno rešenje o odbijanju proglašenja izborne liste „Biram Novi Beograd“.

„Žalba se usvaja kao osnovana i poništava rešenje Izborne komisije Gradske opštine Novi Beograd broj 013-1/2024-33 od 12. maja 2024. godine“, stoji u rešenju komisije.

Podsetimo, Gradska izborna komisija (GIK) proglasila je danas izborne liste „Dr Savo Manojlović – I ja sam Beograd – Kreni-promeni“ i „Saša Radulović – Dosta je bilo – Rešenje za promenu“ za odbornike Skupštine grada Beograda, raspisane za 2. jun.

GIK je na 13. sednici usvojila i Zaključak kojim se podnosiocu izborne liste „MI – Glas iz naroda“ nalaže otklanjanje nedostataka izborne liste u pogledu dostavljenih potpisa, saopšteno je iz Sekretarijata za informisanje Grada Beograda.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare