Aleksandar Jovanović Ćuta Foto:Fonet/Milica Vučković

Predstavnik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, komentarišući dolazak nemačkog kancelara Olafa Šolca i potpisivanje Memoranduma o kritičnim sirovinama, kaže za N1 da je pokret zakazao okupljanje, za sutra, ispred Palate Srbije. Naveo je da će probati da uđe, kako bi rekao Vučiću i Šolcu da ono što se potpisuje "nije memorandum, već potpisivanje smrtne kazne".

„Ekološki ustanak je zakazao sutra okupljanje, konferenciju za novinare u devet sati na istočnom ulazu Palate Srbije. Probaćemo da uđemo i da jasno kažemo Šolcu i Vučiću šta se sutra dešava. To nije nikakav memorandum, već potpisivanje smrtne kazne da nestane život u Gornjim Nedeljicama. To radi Aleksandar Vučić„, rekao je Jovanović Ćuta za N1.

Kako kaže, Aleksandar Vučić je prodao svoju zemlju.

„Doveo je Šolca i svetske moćnike kojima je obećao i prodao sopstvenu zemlju, da protera svog seljaka sa njegove njive. Bravo, Aleksandre Vučiću, da si tako hrabar, ti bi stao u zaštitu ljudi. Ja ga pozivam da kaže šta je obećao, koliko para to košta, jer tako kako se ponaša Vučić, tako se ponaša ucenjen čovek“, dodaje Jovanović.

Pita se šta je garancija da će se ekološki standardi poštovati.

„Aleksandar Vučić kome garantuje da će se nešto desiti, računajte da od toga nema ništa. Ovo sutra što će biti potpisano je ravno Trojnom paktu i zato je naša obaveza, bar moja i Ekološkog ustanka, da tamo budemo i kažemo šta mislimo o tome“, istakao je.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare