Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs/Zorana Mandic/M.K./ATAImages

Poslanička grupa Demokratske stranke u novom sazivu Skupštine Srbije neće prisustvovati konstitutivnoj sednici parlamenta, koja je zakazana za 6. februar, saznaje portal Nova.rs.

Kako naš portal saznaje od izvora u DS-u, ova odluka doneta je jednoglasno na večerašnjoj sednici Predsedništva Demokratske stranke.

„Stav poslaničke grupe da se neće ići na konstitutivnu sednicu bio je jednoglasan. Nadamo se da će i ostali iz koalicije ‘Srbija protiv nasilja’ doneti odluku da ne prisustvuju sednici“, rekao je naš izvor u DS-u.

Sednica Predsedništva Demokratske stranke završena je večeras nešto posle 17.40.

Podsetimo, konstitutivna sednica Skupštine Srbije u novom sazivu zakazana je za 6. februar, a na dnevnom redu biće potvrđivanje mandata narodnih poslanika, izbor predsednika Narodne skupštine, izbor potpredsednika Narodne skupštine, imenovanje generalnog sekretara Narodne skupštine, izbor članova radnih tela narodne skupštine i izbor članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

Inače, koalicija „Srbija protiv nasilja“ ranije je tražila da sednica bude održana posle 8. februara, kada će se o izborima u Srbiji izjasniti poslanici Evropskog parlamenta.

***

BONUS VIDEO – Hoće li opozicija u skupštinske klupe: Za Veselinovića bitno da se očuva jedinstvo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare