Predsednik RIK Vladimir Dimtirijević rekao je za N1 da je izazov na ovim izborima bila "navala klipova i fotografija po mrežama i pojedinim medijima, od podnosilaca raznoraznih izbornih lista".

Prema njegovim rečima, RIK kao jedan od organa za sprovođenje izbora, nadležna je za zakonitost rada i drugih organa, poput lokalnih izbornih komisija, odnosno biračkih odbora.

„Što se tiče same regularnosti rada biračkih odbora, o tome možemo suditi tek nekog narednog dana, ali prema informacijama sa brojnih biračkih mesta, da dođemo do bilo kojih koje su javnosti prezentovane, da se radi o raznim zloupotrebama. U saradnji sa MUP i tužilaštvima, promptno se reagovalo, takve nepravilnosti na biračkim mestima su otklonjene, i ako je došlo do prekida glasanja, nastavilo se“, kaže on.

VVladimir Dimitrijević RIK Republička izborna komisija FOTO TANJUG/RADE PRELIĆ

Izazov na ovim izborima, kaže on, bila je „navala klipova i fotografija po mrežama i pojedinim medijima, od podnosilaca raznoraznih izbornih lista“.

„RIK kao organ to može da osudi, takva ponašanja, ali nadležnost RIK je određena, tiče se njenih nadležnosti, nadležnosti lokalnih izbornih komisija i rada na samom biračkom mestu i biračkim odborima“, kaže on.

#related-news_0

Dodaje da se danas „nagledao raznoraznih scena po celoj Srbiji“.

„Mogu da osudim sva ponašanja koja su bila, ali ta ponašanja su prenošena preko mreža. Regularnost izbora RIK ceni na samom biračkom mestu, o ovim ostalim možemo da pričamo u političkom smislu“, kaže on.

RIK večeras više neće držati konferencije za medije, a sa preliminarnim izbornim rezultatima, ali i konačnim podacima o izlaznosti, oglasiće se sutra posle sednice.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar