Emanuel Makron Foto: Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Predsednik novosadskog odbora Stranke slobode i pravde Vladimir Vrsajkov poručio je danas francuskom predsedniku Emanuelu Makronu da je njegova poseta Novom Sadu obradovala mnoge Novosađane i da će to biti prilika da već na ulazu u grad vidi kako se rešava problem čvrstog otpada i otpadnih voda.

„Ne zato što će vlast hitno zakrpiti deo rupa i našminkati centar grada, mada i to nije loše, već zato što bi Vaša poseta trebalo da bude simbolična manifestacija činjenice da je Novi Sad u evropskoj porodici uređenih gradova“, naveo je Vrsajkov.

Već na ulazu u grad, kako je naveo, Makron može „videti i osetiti kako se rešava problem čvrstog otpada, a na Dunavu, blizu centra grada, videti i osetiti kako se rešava problem otpadnih voda“, prenosi N1.

„Dok se po ekstremnoj vrućini vozite zakrčenim ulicama našeg grada u potrazi za parkom po francuskim merilima, videćete i najskuplji kružni tok u Evropi, skuplji i od onog ogromnog oko Trijumfalne kapije u Parizu“, naveo je on.

Vrsajkov poručuje Makronu da je potrebno da domaćina ohrabri da omogući demokratske standarde odlučivanja oko pitanja kopanja litijuma i upotrebe nuklearne energije i hitno primeni sve preporuke ODIHR-a za fer i poštene izbore.

„Građani Novog Sada bi nakon toga vrlo brzo pokazali uređeno, nasmejano i evropsko lice našeg grada. Naravno da Vam je interes Francuske na prvom mestu, ali ne zaboravite da stara mudrost koja govori da je čovek bogat i srećan koliko su i ljudi oko njega, važi i za države i narode. Nadam se da ćete nam uskoro doći ponovo, u slobodan i evropski Novi Sad“, poručio je Vrsajkov.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare