Redžep Tajip Erdogan, Aleksandar Vučić, izjave i potpisivanje sporazuma Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić već godinama narodu servira priču o svojim dogodovštinama i avanturama iz mladosti. Bio je i mlad strastveni navijač na tribinama, vojnik koji je uvek "prkosio" pravilima i išao u pritvor, a sada znamo da je bio i - pijačni prodavac koji je preprodavao garderobu iz Turske.

Kada god zatreba, predsednik Aleksandar Vučić nađe za shodno da građanima Srbije podeli neku svoju anegdotu iz mladosti. Tako je, recimo, nedavno u jeku priče o vraćanju redovnog vojnog roka, ispričao i kako su ga kao mladog vojnika kažnjavali kad god bi pobegao u grad, i da to svi koji su bili s njim u kasarni znaju.

Potom, davno je izjavio da je bio zaposlen i u gvožđarskoj radnji u Londonu, i to kod jednog Indijca za dve funte na dan. Naime, kada je 2014. kao premijer držao govor na Londonskoj školi ekonomije, on je na samom početku okupljenima podelio ovu anegdotu, i kazao im da su u boljoj poziciji nego što je on bio, piše Blic.

Tako je sada, deceniju kasnije, tokom nedavne posete turskog predsednika Beogradu, podelio i svoju novu dogodovštinu iz tinejdžerskih dana.

On je kazao kako se Turska dosta promenila od njegove prve posete, kada je kao mladić tamo odlazio da bi kupovao garderobu koju bi, potom, preprodavao u Srbiji.

„Ja sam kao dečak, kada sam imao 15-16 godina, išao u Tursku. Kupovao sam neke patikice, neke šortseve, ne znam šta, i onda na pijacu da to prodajem. Dakle, prošlo je skoro 40 godina i danas kada odem u Tursku, to nije ista zemlja. I Redžep Tajip Erdogan, i vi svi „, rekao je on.

Deo njegovog obraćanja širi se društvenim mrežama, a građani u komentarima postavljaju pitanje da li postoji nešto što naš predsednik već nije uradio?

„Imamo slike i šta jede, i šta pije, i u čemu se vozi, i kako igra šah, košarku, navija na stadionu, samo nemamo nijednu iz kasarne gde je (ako je) služio vojsku, sa mature, iz tobožnje gvožđarske radnje u Londonu, sa pijace sa švercovanom turskom robom. Kako to“, glasi jedan od komentara.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare