Nakon što je tokom vikenda najavio mogućnost da Srbija uvede sankcije Rusiji, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastaće se sa ruskim ambasadorom, Bocan-Harčenkom.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastaće se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom danas u 14 sati u Ministarstvu spoljnih poslova.

Sastanak dolazi neposredno nakon izjave Dačića da je Srbija ostavila otvorenu mogućnost da odluka o uvođenju sankcija Rusiji zbog napada na Ukrajinu bude promenjena, ako srpska privreda i građani počnu da trpe nepopravljivu štetu.

Pošto je odluka (Saveta za nacionalnu bezbednost) još na snazi, to znači da nemamo još taj slučaj“, rekao je Dačić u intervjuu za Kurir.

Komentarišući izjave ministra privrede Rada Baste, člana Jedinstvene Srbije koja je u koaliciji sa Dačićevom Socijalističkom partijom Srbije, da bi Srbija trebalo da uvede sankcije Rusiji, Dačić je ponovio da njegova partija i svi njihovi članovi vlade stoje iza odluke Saveta za nacionalnu bezbednost i državne politike.

Dačić je i danas ponovio tu izjavu i poručio da ništa novo nije rekao, te naglasio da aktuelna vlast neće dovesti zemlju u izolaciju.

Bonus video: Prof. dr Goran Radosavljević_ Stižu sankcije, ima li straha od nestašice nafte

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar