Bratislav Bata Jugović Foto: N1

Poslanik vladajuće koalicije Bratislav Jugović jedan je od dva poslanika koji nisu želeli da glasaju za sporni Zakona o vodama. On je za Nova.rs objasnio da nije glasao za zakon budući da on nije u interesu građana Srbije, te da se "iz aviona vidi da je on protivustavan".

Predsednik Srbije Aleksandar Vućić vratio je Skupštini na ponovno glasanje sporni Zakon o vodama. Vučić je vratio Zakon jer nije usklađen sa ustavno pravnim poretkom Republike Srbije.

Jedan od retkih ljudi koji je iz vladajuće koalicije bio protiv ovog zakona, bio je narodni poslanik iz Čačka Bratislav Jugović. On je već nekoliko puta javno istupao protiv ovog zakona i tražio da se povuče.

Zajedno sa još jednim poslanikom nije glasao za predlog, iako je u tom momentu bio u sali. Prema njegovim rečima on nije glasao direktno protiv, već je jednostavno bio u sali tokom glasanja, ali nije glasao.

Za Nova.rs Jugović poručuje da za Zakon nije glasao iz dva razloga.

„Prvi, zato što nije u interesu građana Srbije, a drugi razlog je zato što se iz aviona vidi da je protivustavan. U međuvremenu sam upisao Pravni fakultet. Imam neodoljivu potrebu sebi da objasnim, zašto poslanici koji su završili Pravni fakultet ne uviđaju nešto što bi svaki čobanin uvideo, a tiče se pravne logike“, rekao je Jugović za Nova.rs i dodao:

„Zbog toga se i zalažem da čobani osnuju svoju partiju i da kao parlamentarna stranka daju našem društvu veći doprinos od mnogih učesnika na političkoj sceni, računajući i predstavnike vlasti i predstavnike opozicije. Čobani nesumnjivo najbolje mogu da objasne fenomen blejanja na političkoj sceni. Mnogo je blejača, a vrlo malo istinskih sledbenika politike Aleksandra Vučića“, zaključio je Jugović.

Kao što je Nova.rs objavila, zakon će se ponovo naći u zakonskoj proceduri u narednom periodu. Prvi sledeća prilika biće tokom vanrednog zasedanja 28.jula. Nakon što je zakon vraćen u Skupštinu, sada naše predstavničko telo može apsolutnom većinom glasova da usvoji zakon.

Bonus video: Božo Prelević o političkom hohštapleraju

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare