Foto: N1, M.A./ATAImages

"Da li je projekat kojim se Vladimiru Mandiću dozvoljava nadogradnja u zaštićenoj kulturno-istorijskoj celini Savamala nagrada za prijavu fantomskih birača ili avans za naredne izbore", upitala je Mila Popović, predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde i poslanica u Skupštini Srbije.

Popović je podsetila da je u objektu u Kraljevića Marka 9 u „vlasništvu firme Vladimira Mandića, istaknutog člana SNS-a, 17. decembra bilo prijavljeno 154 birača za beogradske izbore, a 121 za parlamentarne“.

„Među biračima su bili predsednik Skupštine opštine Sokolac Sretko Marjanović, poslanica u Parlamentu Bosne i Hercegovine Daliborka Milović, kandidat Šešeljevih radikala u Tuzli Velimir Šekarić, v.d. pomoćnika direktora KPZ u Bijeljini Aleksandar Majdov, šef pisarnice u Zvorniku Zorica Stevanović i predsednik Narodnog fronta iz Višegrada Savić Sava“, navela je ona.

„Jasno je da SNS otplaćuje svojim investitorima izborni inženjering tako što im daje da zidaju gde hoće i da nadograđuju zaštićene zgrade, pa tako u divljačkom investitorskom urbanizmu nestaju čitavi delovi grada i stare predratne vile“, naglašava Popović.

Ona tvrdi da će nakon izbora koji će biti sprovedeni u skladu sa preporukama ODIHR-a, odgovarati svi koji su rušili grad i maltretirali ljude zarad profita i ostanka na vlasti.

Podsetimo, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Grada Beograda oglasio je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za rekonstrukciju, adaptaciju i nadgradnju stambeno-poslovnog objekta u Ulici Kraljevića Marka 2. Kao investitor se navodi kompanija „Manco plus“ koja je u vlasništvu bivšeg rukometaša Vlade Mandića, inače istaknutog člana vladajuće Srpske napredne stranke.

U dokumentaciji urbanističkog projekta koji je izradila „Gavrilović konsalting“, objašnjava se da se u prizemlju zadržava postojeća ulična fasada objekta, dok se u unutrašnjosti parcele planira rušenje dela objekta kako bi se ostvarila maksimalna dozvoljena zauzetost od 60 odsto, dozvoljena Planom generalne regulacije, preneo je N1.

***

BONUS VIDEO – Fantomi na lokalu – po BG receptu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar