Ogromna količina kiše pala je jutros u Beogradu što je dovelo do velikih poplava koje su napravile probleme u gradu. Najteža sitaucija bila je u Rakovici, a kamere su zabeležile da je u potpunosti poplavljena zgrada Opštinskog odbora SNS.

Kako ja javila reporterka N1, prema svedočenju jednog čoveka slična situacija desila se i u prethodnom periodu kada je nevreme zahvatilo Beograd, ali da nadležni nisu reagovali.

„Vidim da nose šipke kako bi verovatno pokušali da probiju kanalizacione otvore. To je ono što stvara problem u Beogradu. Nema kolektora, zapušena je kišna kanalizacija“, rekle je reporterka N1.

U Rakovici je zabeleženo i da je poplavljen odbor SNS.

Podsetimo, jutros je Beograd pogodilo nevreme gde je pala ogromna količina kiša. Stvorile su se gužve, brojne ulice su plivale u vodi, dok je saobraćaj bio paralisan.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obratio se javnosti nakon nevremena koje je pogodilo Beograd sinoć i rano jutros. On je rekao da je bilo preko 250 intervencija javno komunalnih preduzeća tokom noći, te da je 1.500 radnika sve vreme na terenu.

„Imali smo preko 250 intervencija. Počinje situacija da se stabilizuje. Imali smo 15 linija prevoza koje su bile obustavljene zbog objektivnih okolnosti. Za sad nismo imali tragičnih slučajeva. Molio bih ljude da u ovakvim situacijama da budu svesni okolnosti u kojima se nađe njegov kraj i da zaista prihvatimo nove vremenske okolnosti koje vreme u kom živimo nosi. Ove superćelijske oluje postaju naša realnost. Mi smo čak imali sreću u odnosu na ono što se dešava u regionu, Zagreb je potpuno opustošen. Količina padavina je bila u proseku oko 55 litara po metru kvadratnom“, naveo je Šapić.

BONUS VIDEO: Slapovi na Rakovici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare