Zdravko Ponoš Foto:Aleksandar Barda/FoNet

Poseta šefa američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijema Bernsa Beogradu, Prištini i Sarajevu predstavlja pokušaj da se pripazi na stanje u regionu u delikatnom momentu ali i disciplinovanja loših đaka, koji su inače preko veze upisani u školu, ocenio je večeras predsednik stranke Srbija Centar (SRCE) Zdravko Ponoš.

On je za portal Danas rekao da ima naznaka da će uskoro uslediti „još neke izuzetno visoke vojne i političke posete Prištini, moguće i Beogradu od strane NATO i američkih snaga u Evropi“.

„To bi moglo da znači da ove posete imaju i širu geopolitičku dimenziju zbog koje mora što pre da se pospremi stanje u regionu“, naveo je Ponoš.

Ocene da poseta šefa CIA Beogradu ima za cilj rušenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića s vlasti zbog pitanja litijuma, Ponoš je odbacio kao „glupost“.

„Oni ga samo povremeno disciplinuju kad pokuša da ušićari iz njihovog odnosa više nego je ukalkulisano u projekat kojim mu je udeljena vlast u Srbiji. Tim projektom se pljačka Srbija, a upravnik ipak ne sme da zadrži za sebe više nego što je ukalkulisano. Malo jače uvrtanje ruke usledi kad pokuša ispod tezge nekom drugom da prodaje robu“, dodao je Ponoš.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare