Goran Vesić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Gradski odbor Pokreta za Beograd uputio je otvoreno pismo gradonačelniku Beograda, Zoranu Radojčiću i njegovom zameniku Gorana Vesiću, sa zahtevom da se što pre ukloni novogodišnja rasveta.

Pismo gradskog odbora Pokreta za preokret prenosimo u celosti:

„Obaveštavamo vas da je danas 19. februar i da su prošli novogodišnji i božićni praznici i novogodišnji ukrasi i rasveta su ili odraz vašeg nepoznavanja kalendara ili besprizornog rasipništva. Obaveštavamo vas gospodine Zorane Radojčiću i Gorane Vesiću da je grčki astronom Sozigen napravio novi kalendar, u čast Julija Cezara, nazvan julijanski i da je primena počela 1. januara 45. godine pre nove ere. Još od tada većini ljudi na planeti Zemlji jasno da krajem februara niko ne obeležava početak nove godine. Isto je i kod onih koji vreme mere po gregorijanskom kalendaru. Javno pitamo vas i celu SNS vlast u Beogradu – po kom vi kalendaru merite vreme i zašto godinama trošite novac Beograđana na besmislenu novogodišnju rasvetu, kad joj vreme nije.

Pročitajte još...

Gospodo, mesec i neki dan je do početka proleća. Ne, mi se nismo navikli na to vaše rasipništvo i ruganje sa zdravim razumom, bez obzira što to traje godinama, od dolaska SNS na vlast u Beogradu. Pitamo vas gospodo Radojčiću i Vesiću da li vam u kući i u stanovima, ako nije indiskretno, još stoji okićen novogodišnja jelka i kako to objašnjavate gostima ili ste je možda raskitili? Sigurno je, gospodo, da bi Beograđani želeli da znaju zbog čega šljašte puste ulice ako prošle i ove godine nema bugarskih turista, a i restorani, sem nekih, rade samo do 20,00 časova. Da li smo možda, zbog toga, dobili veće račune za električnu energiju i da li zbog toga plaćamo veći porez da bi plaćali troškove novogodišnje rasvete, kada joj vreme nije.

Znate li gradonačelniče i zameniče da mnogi Beograđani bauljaju po mračnim ulicama u predgrađima, ali i u širem centru, a da mnogi nemaju kanalizaciju, ni vodovod iako im je to, pred izbore, obećao lično Aleksandar Vučić. Da li ste deo tog novca spržili u računima za struju za novogodišnju rasvetu. I na kraju – da li znate da je 12.februara prošla i Кineska Nova godina, koja je ove godine u znaku bivola, pa vas pitamo zašto od nas pokušavate da napravite bića slična njima“?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar