Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić posetila je danas pozorište "Boško Buha"
Ana Brnabić Foto: FoNet/Milica Vučković

Hrvatski ministar mora, saobraćaja i infrastrukture Oleg Butković reagovao je na Fejsbuku na komentare srpske predsednice Skuptine Ane Brnabić, koja je kritikovala Hrvatsku zbog reakcije na crnogorsku Rezoluciju o Jasenovcu. On je aludirao na to da je Brnabić pre gotovo 15 godina bila na hrvatskom primorju, gde je čak dala i izjavu za medije sa glisera.

„Ono kad stalno moraš dokazivati da si ono što nisi, a u sebi žudiš da se provozaš gliserom oko Krka“, napisao je Butković.

Butković je mislio na snimak Ane Brnabić iz 2010. godine, kada ju je policija uhvatila u nedozvoljenoj vožnji glisera na Krku, na manje od 300 metara od obale. Snimak je preneo Morski.hr.

Na šta misli hrvatski ministar?

Jednom prilikom, u leto 2010. godine, dok nije imala problem s dolaskom u Hrvatsku na letovanje snimila ju je kamera Nove TV.

Tada je za javnost bila potpuno nepoznata osoba, a televizijska ekipa bila je u plovilu pomorske policije u uobičajenoj kontroli plovidbe.

Uhvaćena u nedozvoljenoj vožnju gliserom, dakle bliže od 300 metara obali, zbog čega se, kako je vidljivo na snimci, i sama pokušala opravdati.

„Krenuli smo čamcem uobičajeno na ovu plažu, gdje nema puno kupača. Kad smo krenuli tamo prema mulu, malo sam brže krenula“ kazala je tada hrvatskim policajcima i televizijskoj ekipi.

Zbog čega je reagovao na izjavu predsednice Skupštine?

„Meni je beskrajno tužna, ali i zanimljiva reakcija zvaničnika iz Hrvatske. Odjednom je to neprijateljski akt prema Hrvatskoj, a nisu tako mislili kada su bili sponzori srebreničke rezolucije,“ rekla je Brnabić.

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić posetila je danas pozorište
Ana Brnabić Foto: FoNet/Milica Vučković

Dodala je kako joj je neverovatno da Hrvatska preti Crnoj Gori na njihovom evropskom putu, prenosi Index.

„Biće zanimljivo videti te evropske vridnosti na koje se pozivaju“, istakla je Brnabić i dodala da „činjenica da u blizini Jasenovca postoji tabla na kojoj piše ‘Za dom spremni’ govori više od svega“.

BONUS VIDEO: Brnabić „tačku“ na projekat „Jadar“ pretvara u „zarez“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare