Petar Petković, Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju
Petar Petković, Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Кancelarije Vlade Srbije za Кosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je stigla pomoć srpskom narodu na Кosovu ugroženom poplavama, uprkos tome što je njemu onemogućen ulazak na Кosovo.

„Pomoć je stigla i stići će uvek tamo gde je naš narod na Кosovu i Metohiji. I kada su bile takse 100 odsto država Srbija je pomagala srpskom narodu na Кosovu i Metohiji. I uvek ćemo pomagati“, kazao je Petković za Radio-televiziju Srbije.

On je ocenio da Priština „sve gleda kroz politiku i politički marketing“ i ocenio da je potezom da se njemu onemogući ulazak pokazala da „zapravo nije važan život Srba na Кosovu i Metohiji“.

Pročitajte još...

Prema njegovim rečima, preko stotinu srpskih domaćinstava je ugroženo usled poplava.

On je kazao da Beograd nije želeo da dodatno stvara tenzije koje su, kako je naveo, inače prisutne u Prištini zbog izbora koji su zakazani za 14. februar

„Ne želimo da učinimo bilo šta što će podići tenzije, iskustvo nam govori da uvek to ide preko leđa srpskog naroda na Кosovu i Metohiji“, rekao je on.

Petković je saopštio u četvrtak da su vlasti u Prištini dva sata posle ponoći, odlučile mu ne dozvole da obiđe poplavljena područja u srpskim sredinama na Кosovu i ugroženim domaćinstvima uruči humanitarnu pomoć.

„Očigledno je da je predizborna kampanja u Prištini počela i pre zakonskog roka i da su Srbi ponovo glavne mete. Postupak albanskih političara govori o tome da im je politički marketing važniji od života i bezbednosti ljudi“, naveo je Petković u pisanoj izjavi.

V.d. ministra spoljnih poslova Кosova Meljiza Haradinaj-Stubla saopštila je da je Petkoviću zabranjen ulazak na Кosovo pošto Srbija „nastavlja da se ponaša destruktivno“. „Tako će biti jer se Srbija i dalje ponaša destruktivno, nastavlja sa zlostavljanjem i proizvoljnim hapšenjima i nezakonitim pritvaranjem građana Кosova, te koristi ilegalne puteve za uvođenje sumnjivih ‘vakcina’ na Кosovo u cilju ugrožavanja državne bezbednosti i javnog zdravlja“, napisala je ona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar