Petar Petković Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je na današnju izjavu premijera Kosova Aljbina Kurtija navodeći da kosovski premijer "iz dana u dan pokazuje svoje autokratsko lice, a da je sada pred svima javno priznao da pojma nema o dijalogu i postignutim sporazumima".

„Umesto da sakrije svoju sramotu, on se još javno time hvali da nije dorastao dijalogu i pregovorima sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Ako Kurti za 10 godina nije naučio da Statut Zajednice srpskih opštine piše Upravljački tim, a to je trebalo da nauči još iz perioda kada ja slao Briselski sporazum na tzv. Ustavni sud, on neće ništa naučiti ni za još 10 godina“, rekao je Petković, navodi se u saopštenju.

„Neka se Kurti ipak zadrži na pisanju objava na društvenim mrežama, to su njegovi dometi, a ozbiljan posao je na ekspertima iz Upravljačkog tima, koji treba da rezultate svog rada u skladu sa sporazumima predstave dijalogu na visokom nivou“, dodao je on.

Podsetimo, premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je ranije danas da je bio spreman da sam napiše nacrt statuta Zajednice srpskih opština (ZSO), ali da, prema njegovim rečima, tako nešto nisu prihvatile druge strane na sastanku u Ohridu u martu.

„Na ohridskom sastanku sam se dogovorio da ću napisati nacrt statuta, ali sa tri principa koja treba da budu prihvaćena. Tako nešto je odbijeno i od posrednika, koji su mi rekli da to treba da uradi upravljački tim, kao rezultat prethodnih dogovora u Briselskom dijalogu pre jedne decenije“, rekao je Kurti.

***

BONUS VIDEO – Vučić o glasanju u Savetu Evrope

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar