Francuski predsednik Evanuel Makron boravio je dva dana u službenoj poseti Srbiji prilikom koje je obišao Beograd i Novi Sad. Da li je kuponina Rafala strateška promena u spoljnoj politici Srbije ili iznuđena stvar? Da li smo na korak od izgradnje nuklearke? O tome je u jutarnjem programu "Pokreni se" govorio Petar Gajić, novinar televitije N1, kojim je tokom jučerašnjeg dana pratio dva predsednika.

Na pitanje zašto je Makron, u momentu kada je u Francuskoj politička kriza, došao u Srbiju Gajić kaže da državnici često probleme na unuttrašnjoj sceni tako što odu negde, postignu neki uspeh u spoljnoj politici i tako nadomeste minus na unutrašnjem planu.

„Tito je bio majstor u tome, a njih dvojica, Makron i Vučić, pokušavaju da budu Tito. Vučić ima trenutno krizu na severu Kosova, ali i dugoročnu sa pitanjem litijuma, a ovim je skrenuo pažnju sa ta dva problemaq i postigao određeni efekat, da li je to skup efekat, treba razmotriti kakvi su aranžmani potpisani sa Francuskom. Mislim da će Makron uspeti da socijaliste vrati nazad iz levičarske koalicije i tako rešiti krizu na političkoj sceni“, objasnio je novinar N1.

Prema njegovim rečima predsednik Vučić ima dva lica, jedno za međunarodnu zajednicu a drugo, oštro i nepopustljivo, za svoje političke protivnike na domaćoj sceni.

„On ume da pliva u diplomatskim vodama, u tome mu pomaže i to odlično govori engleski jezik. On je tokom godina igradio odlične odnose, pre svega sa Makronom“, ocenio je Gajić.

Prilog pogledajte na početku ove vesti.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO: Da li će Makron i Vučić zažmuriti na zabranu izgradnje nuklearne elektrane u Srbiji?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar