Sonja Pernat Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

"U Zrenjaninu gradonačelnik pojede i popije jednu petinu udžbenika. Njegova reprezentacija građane Zrenjanina košta čak 10,3 miliona dinara. Da bi se obezbedili besplatni udžbenici za sve osnovce, bilo bi potrebno onoliko novca koliko je gradskim budžetom za 2024. godinu predviđeno da sva javna preduzeća čiji je osnivač grad Zrenjanin, kao i Gradska uprava dobiju na ime reprezentacije” izjavila je Sonja Pernat, narodna poslanica Stranke slobode i pravde i predsednica Gradskog odbora SSP Zrenjanin.

Pernat navodi da Gradska uprava dobija na ime reprezentacije za 2024. godinu čak 52 miliona dinara, a taj iznos je za 2023. bio 32 miliona dinara.

“Dakle, vlast dobro razume poskupljenja, ali isključivo kada je u pitanju njihov interes“, ističe Pernat.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema njenom mišljenju građani Zrenjanina ne znaju gde i kako se troši novac iz gradskog budžeta, a sumnja da to znaju i odbornici, već da u ime lokalnog kabadahije i sitnih interesa dižu ruku, kao i to da za vlast donošenje budžeta nije javni interes već partijski, jer služi za maksimalno izvlačenje novca za potrebe pojedinaca.

“Nekoliko puta sam se obraćala gradonačelniku da se deci u školama i vrtićima obezbedi voda, dok se ne reši problem fabrike vode, ali odgovora i namere da se pomogne onima na kojima svet ostaje, nije bilo. Umesto najmađima da obezbede osnovne stvari, vlast zloupotrebljava novac svih građana za finansiranje politički podobnih, a javni interes je zanemaren. Ostaje nam da se zapitamo, da li novac građana Zrenjanina završava na privatnim računima Gorana Kneževića, Nenada Karapandže, Slaviše Vlačića, Vojkana Arsenova, Darka Bađoka, Olivera Mitrovića, Čedomira Janjića i ostalih komesara Srpske napredne stranke” zaključila je Pernat.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar