Peđa Mitrović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

"Funkcioneri koje je vaša stranka postavila da vode PIO fond ucenjuju ljude po PIO fondu sa spiskovima. To nigde na svetu nema, vi koristite državne resurse za kampanju. Ne možete da pritiskate zaposlene da idu na štandove, mitinge i da rade u kol centru" poručio je Vladimiru Orliću u Insajder debati, generalni sekretar Stranke slobode i pravde i narodni poslanik Peđa Mitrović.

„Kidisanje je kada vozilima zelenila idite po opštinama i kupujete glasove, kidisanje na državnu imovinu je kada celo rukovodstvo PIO fonda organizuje kol centar na Banjici, od načelnika sektora do rukovodsva. To znači da je SNS uposlila ceo državni aparat da o trošku građana vodi kampanju za njih“, rekao je Mitrović.

On je takođe ocenio da javni servis nije servis javnosti nego SNS-a i da zato frustracije građana rezultiraju nasiljem na ulicama.

„Vi kao najveća stranka koja je vlast imate odgovornost da se takve stvari više ne dešavaju“ poručio je Mitrović u emisiji predstavniku vlasti.

Na pitanje da li bi sada učestvovali na izborima posle svega, Mitrović je rekao da oni na ovim izborima nisu učestvovali zato što nije bilo promene izbornih uslova, zato što nijedna preporuka ODIHR-a nije primenjena, zato što i dalje postoje pristici na zaposlene u javnim preduzećima da moraju da glasaju, a opet vidimo da je nosilac liste predsednik Republike od Subotice do Surdulice.

“Ono što sada imamo na ovim izborima jesu manjinske stranke, ruske stranke, koje do sad nikada nisu prelazile cenzus, odjedanput ga prelaze i upravo su ključni partner pri formiranju većine na nivou lokalnih samouprava. Iz tih razloga nismo učestvovali na izborima i iz tih razloga smatramo da ovi izbori nisu legitmni, izlaznost je bila rekordno niska u poslednjih 10 godina“, izjavio je Mitrović, zaključivši da je „neučestvovanje na ovim izborima pritisak na vlast da konačno prihvati preporuke ODIHR-a kako bi izbori u Srbiji bili sredstvo za razrešenje politčkih kriza, a ne da, kao do sada, služe samo produbljivanju kriza.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare