Foto: FoNet/Aleksandar Barda

"Umesto da izvozimo hranu i struju, Srbija je na korak od kolapsa", saopštio je danas predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović.

On je naveo da Srbija ima preko četiri miliona hektara obradivih površina, a manje od sedam miliona stanovnika, stoga se upitao „kako smo došli u situaciju da uvozimo brašno, mleko, grašak, pasulj i ostale osnovne životne namirnice“.

Pročitajte još...

Zar nije logično da sada imamo viškove koje izvozimo i na tome zarađujemo? Srbija ima instalisanih preko sedam gigavata proizvodnih kapaciteta za električnu energiju. Tokom čitave zime prosečna snaga potrošnje nije prelazila pet gigavata, a uglavnm je bila nešto jače od četiri gigavata. Međutim, i u takvim uslovima Srbija je umesto da izvozi električnu energiju svaki dan istu uvozila, pa je umesto profita zabeležen veliki gubitak“, navodi on u svom saopštenju.

On je postavio pitanje „kako se desilo da, umesto da u krizi kao država zaradimo, mi pravimo ogromne gubitke.

„Odgovor je da imamo korumpiranu i kriminalizovanu vlast koja je potpuno uništila domaću proizvodnju i sve prebacila na uvoz na kojem mala grupa ljudi zarađuje milione, dok narod grca u dugovima i biva sveden na socijalne slučajeve. U takvim uslovima Vučić se pojavljuje kao spasilac koji deli novčanu pomoć i uvozi hranu za robne rezerve, a bez da odgovori kako je posle deset godina njegove vlasti došlo do takvog kolapsa i razaranja svakog segmenta srpske države i društva?! Jedino rešenje koje građani imaju je da glasanjem protiv Vučića kažu ne kriminalu i korupciji i time pokrenu talas koji će oboriti ovu mafiju i stvoriti preduslove za pokretanje normalnih procesa u državi“, zaključio je Parović.

BONUS VIDEO: Ne prestaje partijski rat o krivici za stanje u EPS

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare