Glavi urednik Informera Dragan Vučićević u društvu Sime Spasića i svoje novinarske ekipe, pojavio se danas u hali Sportskog centra "Banjica", gde je otkrivena grupa aktivista Srpske napredne stranke.

Vučićević je okupljene novinare i članove opozicionih stranaka pitao zbog čega su tu došli, govoreći kako je reč o privatnom, zakupljenom prostoru.

„Ko vas je poslao ovde? Šta radite ovde“, uporno je ponavljao Vučićević.

Glavni urednik Informera je rekao da njegov sin radi u jednom takvom kol centru, kao i da će on iskoristiti kol centar na Banjici da pozove svoje prijatelje i rodbinu da izađu na glasanje.

Mašući prstom, Vučićević je dodao „mi“, pa se ispravio „ja izvodim svoje birače“.

„Ja sam izveo celu svoju porodicu. Izvedite vi koga hoćete“, vikao je Vučićević i rekao da ide i on da radi u kol centru, poručujući „čik dođite“.

Vučićević se povišenim tonom obratio poslaniku Zeleno levog fronta Đorđeu Pavićeviću, pitajući ga šta će on tu i da li će da bije i njegovog sina.

„Ajde da vidim kako ćete da pravite nasilje nad ovim ljudima! Evo došao sam da ih branim… Razbili ste vrata. Sram vas, bilo! Ti profesor?!“, vikao je Dragan Vučićević na Pavićevića, dok je Simo Spasić u pozadini uzvikivao „srbomrsci“.

Simi Spasić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Posle izvesnog vremena po Simu Spasića je došao crni automobil i odvezao ga.

Prethodno su reporteri N1 otkrili da se u hali SC „Banjica“ okupljaju aktivisti Srpske napredne stranke. Nakon što su ih upitali zbog čega su danas tu pojavio se i direktor PIO fonda Relja Ognjenović, koji je kazao da se na toj lokaciji nalazi kol centar te stranke.

„Ovo je naš radni sastanak, mi smo zaključili ugovor sa Sportskim centrom. Ovo je regularan radni sastanak i kol centar. Šta vam tu nije jasno“ rekao je on. Na pitanje zbog čega je radni sastanak SNS tu, kaže „zato što nam je ovde prija“.

Na licu mesta bili su i pojedini članovi opozicionih partija, a izašla je i policija kako bi napravila zapisnik.

Direktor SC Banjica: Pravo zakupa ima svako

U jednom trenutku pojavio se i direktor Sportskog centra Marko Rubežanović, koji je rekao da pravo zakupa ima svako.

„Ovo je udaljeno 600 metara minimalno od biračkih mesta, siguran sam u to. Mi svoje termine regularno iznajmljujemo svima i koje je dobre volje da platni zakup, mi dajemo. Ja ne mogu da biram svoje klijente, da li Zvezda, Partizan ili neko drugi“ rekao je on u programu N1.

Neigrao je da ima bilokakvih zloupotreba i neregularnosti.

Više informacija o nepravilnostima možete pratiti u našem blogu uživo.

Sva dešavanja u vezi sa lokalnim izborima možete pratiti u našem posebnom blogu.

Bonus video: Nova.rs u sportskom centru Banjica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare