Srđan Jović Foto: Printscreen/KoSSev

U severnom delu Kosovske Mitrovice sinoć su uhapšena četvorica mladića srpske nacionalnosti, zbog, kako kažu u policiji, vređanja i napada na dvojicu policajaca. Iz policije tvrde da su trojica mladića bili pod dejstvom alkohola, pa nisu bili sinoć u stanju da daju izjavu, zbog čega im je određeno zadržavanje do 48 sati.

Na mrežama se od sinoć šire snimci ovog hapšenja, a pojedini građani tvrde da su mladići, pre i tokom hapšenja tučeni, što policija demantuje, ali uz naglasak da oni „imaju pravo da upotrebe silu ako se lice koje je predmet hapšenja – tome opire ili beži“.

Mladići su trenutno u stanici u Južnoj Mitrovici.

A njihovi roditelji, kako je više njih potvrdilo ovog jutra, ispred stanice u severnom delu Mitrovice su još od sinoć.

O deci ne dobijaju informacije, osim da su prebačeni na jug. Angažovali su advokate, a smatraju da je policija, iako je i bilo nekog spora, prekomerno upotrebila silu.

PROČITAJTE JOŠ

„Teško je. Brutalno prebijanje dece. Nisam video mog sina, rečeno nam je da je u južnom delu grada. Ovo je prevelika sila na verbalni kontakt“, kazao je ovog jutra za KoSSev, roditelj jednog od uhapšenih mladića, Srđan Jović.

On kao i ostali, sada čeka rešenje od javnog tužioca i nada se da će svi biti pušteni.

„Mi ćemo sve da radimo da se oni oslobode“, dodao je.

Uz nadu da će njegov sin i ostali sinoć uhapšeni mladići brzo biti pušteni, takođe se i nada da trenutno oni „tamo ne proživljavaju torturu“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare