Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ, Twitter/Tomislav

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov reagovao je na pisanje režimskih tabloida u Srbiji protiv Hrvatske, koje je usledilo nakon što su pevačicu Severinu Vučković preksinoć priveli srpski policajci na granici sa Hrvatskom.

„Iz rakursa građana hrvatske nacionalnosti u Srbiji, nije lako ovako što izdržavati… A niti smo krivi, niti pridonosimo tako čemu, no pojedini mediji čine prilike u javnosti teško podnošljive… Čemu i zašto“, upitao je Žigmanov na društvenoj mreži „Iks“.

Ministar je podelio fotografije naslovnih strana sprskih tabloida sa natpisima „Baražna paljba iz Zagreba, ustaše udarile na Vučića“, „Seve voli samo srpske pare“, „Regionalne službe, a posebno hrvatska, pojačale aktivnosti – šalju špijune u Srbiju da ruše litijum“, „Hapšenje agenta u Beogradu – seku pipke hrvatskoj špijunskoj hobotnici“…

Ovakvi natpisi u tabloidima usledili su nakon što su pevačicu Severinu Vučković preksinoć priveli srpski policajci na granici sa Hrvatskom i sa njom obavili informativni razgovor.

Severina je kasnije rekla da su policajci bez suvišnih pojašnjenja krenuli da joj postavljaju pitanja šta mislim o Srebrenici, Oluji, zašto je podržala demonstracije protiv iskopavanja litijuma, a dotakli su se Jasenovca i Tuđmana.

Pevačica je odlučila da se, nakon incidenta, vrati u Hrvatsku, iako joj nije zabranjen ulazak u Srbiju, a kasnije se oglasila i rekla da ne želi da dolazi u našu zemlju sve dok je na vlasti „diktator od kog beže i Srbi„…

Ubrzo nakon čitavog incidenta predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u dnevniku televizije Pink, rekavši da o pevačici Severini Vučković misli „sve najgore“ i naveo da je zadržavanje pevačice na srpskom graničnom prelazu bilo „mnogo glupo i potpuno nepotrebno“.

„Ja mislim da je to, inače, mnogo glupo i potpuno nepotrebno i to ne zbog Severine, o kojoj sve najgore mislim, nego mislim da je to glupo. Mi moramo da se razlikujemo od njih u svemu. Sačuvaj me Bože da vodim državu koja hapsi svakog ko je pevao Tompsonovu pesmu…“, rekao je Aleksandar Vučić govoreći o pomenutim spiskovima.

On je naveo kako su „neki od ranije pravili pomenute spiskove, a na kojima se nalaze desetine ljudi“ i dodao kako će u „naredna dva ili tri dana sve to biti ukinuto“.

„Pustite ih sve, i tu (Selmu) Bajrami. To što mrze Srbiju, to govori o njima… Nećemo biti zemlja koja će da hapsi svakog ko peva Tompsona, a Severina priča gluposti po ceo dan, koga briga. Neka priča šta hoće“, izjavio je Vučić.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare