Vladimir Orlić
Vladimir Orlić Foto: Zorana Mandic/ATAImages

Vlada Srbije je danas donela rešenja o postavljenju Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije, a Branka Josipovića za v.d. direktora Republičkog zavoda za statistiku (RZS).

Pored toga u saopštenju piše da je Vlada donela zaključak kojim je preporučila poslodavcima da pripadnicima Islamske zajednice u Srbiji koji praznuju Kurban bajram, omoguće da ne rade 17. juna – drugog dana tog praznika čiji je prvi dan u nedelju.

#related-news_1

Vlada je odlučila i da obrazuje „Savet za starenje i međugeneracijsku saradnju“ koji će „sprovoditi mere u okviru procesa starenja, promocije međugeneracijske saradnje i vođenja zdravog i aktivnog starenja tokom celog životnog ciklusa“.

U saopštenju piše da je to predviđeno „Strategijom aktivnog i zdravog starenja“, usvojenom prošle godine, u cilju podsticanja saradnje državnih organa, stručnih i strukovnih organizacija i udruženja na polju poboljšanja kvaliteta života.

Na sednici je usvojen i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma o učešću u Srednjoevropskom programu univerzitetske razmene (CEEPUS IV) od 2005.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare