Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Organizatori protesta "Srbija protiv nasilja" saopštili su danas da nema razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dok ne budu ispunjeni svi zahtevi građana koji se nedeljama okupljaju i traže normalnu državu u kojoj će biti bezbedni svi građani i sva deca.

U saopštenju koje je u ime organizatora protesta prosledila Narodna stranka se navodi da se zahteva „smenjivanje rukovodstva RTS-a zbog emitovanja programa koji afirmišu nasilje, kriminal i agresiju“.

„Zahtevamo oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi zbog kršenja zakona, promocije nasilja i nemorala, smenjivanje svih članova Saveta REM-a, kao i zabranu štampanih medija koji promovišu nasilje i objavljuju lažne vesti i krše novinarske kodekse, i ukidanje svih rijaliti programa i emisija koje promovišu nasilje, agresiju i nemoral na televizijama sa nacionalnom frekvencijom“, ističe se u saopštenju.

Organizatori protesta traže i smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina i prihvatanje ostavke ministra obrazovanja Branka Ružića.

Protest „Srbija protiv nasilja“ večeras je održan četvrti put u Beogradu, a na njega su pozvale opozicione Demokratska stranka, Narodna stranka, Ne davimo Beograd, Zajedno, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana i drugi, ali je naglašeno da protest nije stranački.

***

BONUS VIDEO – Srbija protiv nasilja iza zgrade RTS-a

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare