Dva odbornika iz redova opozicije podržali su vlast u Ljigu, čime su naprednjacima obezbedili većinu, a sebi bolju budućnost. Opozicija je protestovala, a zbog svojih aktivnosti kažnjen je Vukosav Sredojević sa liste "Domaćinski odjek". Kako tvrdi, zbog opozicionog delovanja posle pet godina mu nije produžen ugovor u Ministarstvu kulture, zbog čega je od Nove godine bez posla.

Vukosav Sredojević, opozicionar iz Ljiga sa izborne liste “Domaćinski odjek” kaže za Novu da nikada do sada nije bilo problema sa produženjem ugovora, ali da je nedavno ostao bez posla.

Formalno, iz Ministarstva kulturu mu samo nisu produžili ugovor o privremeno-povremenim poslovima, odnosno nije bilo odluke o prekidu ugovora. Sredojević tvrdi da je ipak razlog politička odluka.

Veruje da je to zbog opozicionog delovanja jer su njegove izjave stigle do televizija i portala, što je prilično prodrmalo političku scenu u Ljigu.

Foto: N1
Vukosav Sredojević

“Pet godina sam radio u Ministarstvu kulture na ugovoru na određeno vreme i samo su sačekali da mi istekne ugovor i nisu ga produžili. Niko nije rekao da to ima veze sa mojim političkim aktivistima u Ljigu, ali to je očigledno. Oni su čisti u pravnom smislu, mogu da dižem buku, ali ne mogu da promenim ništa”, objašnjava Sredojević za Novu.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako priča za Novu, ugovor mu je do sada obnavljan na svakih šest meseci, ali baš u trenutku kada se politički aktivirao usledila je odluka da mu se ne produži ugovor.

“Nikada nije bilo problema oko produženja ugovora, ali mislim da je ovoga puta doprinelo moje pojavljivanje u javnosti. Šta je tu je, nema nazad. Trenutno sam bez posla, iako postoje određene naznake da bi moglo da se promeni, ali sada se i politika umešala celu priču”, zaključuje Sredojević.

Preletenja, protesti, formiranje vlasti – šta se sve desilo u Ljigu posle izbora

Na lokalnim izborima u Ljigu 17. decembra opozicija je osvojila većinu za formiranje vlasti, ali su dva odbornika lokalne grupe građana prešla na stranu vlasti.

Foto: N1

Zbog toga je stotina građana izašlo na ulice kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog narušavanja volje birača.

Prema saznanjima Nove, jedan od dva odbornika koji je prešao na stranu vlasti postaće zamenik predsednik opštine, dok će drugi „preletač“ ostati odbornik u lokalnoj skupštini.

Sredojević je posle izbora najviše govorio za medije, zbog čega je reflektor javnosti bio prirodno usmeren u njegovom pravcu. Nije krio nezadovoljstvo, najavljivao nove proteste, čak i pominjao da su moguće tužbe protiv odbornika koji su prešli na stranu vlasti.

Nedavno je konstituisana Skupština opštine u Ljigu, nakon čega će biti izabrani i izvršni organi vlasti.

BONUS VIDEO: Vukosav Sredojević o formiranju vlasti u Ljigu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare