Miroslav Aleksić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Opozicione izborne liste „Biramo Vračar“, Dosta je bilo i koalicija Narodne stranke i Dveri osvojile su 32 od ukupno 63 odbornička mandata na Vračaru i zajedno mogu da formiraju vlast u toj centralnoj beogradskoj opštini, istakao je za N1 predsednik vračarskog odbora Demokratske stranke Bogdan Tatić.

Sagovornik N1 je istakao da predstavnici koalicije „Biramo Vračar“ ulaze u pregovore o formiranju većine sa Narodnom strankom, Dverima i Dosta je bilo.

„Pozivam stranku Dosta je bilo i koaliciju koju čine Narodna stranka i Dveri da zajedno formiramo skupštinsku većinu i oslobodimo Vračar. Ovo je prilika i za ostale liste koje su osvojile odborničke mandate da dokažu da nisu privesci SNS i da konačno stave tačku na tu priču“, poručio je Tatić za N1.

Istovremeno, kako je naglasio, Srpska napredna stranka nastavlja da se bavi izbornim inženjeringom, tražeći ponavljanje izbora za odbornike Skupštine Gradske opštine Vračar na četiri biračka mesta.

„Na taj način SNS pokušava da podigne broj mandata svojim lažnim listama kako bi onemogućila opoziciju da formira većinu. Naprednjaci sa svim svojim listama ima 31 mandat i poraženi su na Vračaru, čisto, uprkos svim manipulacijama kojima su pribegavali“, zaključio je Tatić.

Prema preliminarnim rezultatima izbora u opštini Vračar na osnovu 100 odsto obrađenih biračkih mesta, lista „Biramo Vračar“ osvojila je 28 mandata, dok će koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke imati 25 mesta u opštinskom parlamentu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare