Dr Dragan Milić Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Nakon najnovijeg razvoja događaja u Nišu, gde je Gradska izborna komisija dodelila još jedan mandat Srpskoj naprednoj stranci tako da uz glas odbornika Ruske stranke može da formiraju vlast, oglasio se doktor Dragan Milić i napisao da "nijedna šahovska kombinacija" ne može da promeni činjenicu da je opozicija pobedila u ovom gradu.

Milić je u objavi na mreži X napisao sledeće:

Rezultati izbora u Nišu:

1. SNS koalicija i ruska stranka: 49.243 + 1.224 = 50.467

2. Opozicione liste: 27.211 + 17.909 + 4.372 + 4.307 = 53.799

Dakle razlika u broju glasova je čak 3.332… Niš je glasao i izglasao promene i nijedna šahovska kombinacija ne može to da promeni…

Podsetimo, prema jutrošnjim podacima Cesida, SNS je u ovom gradu osvojila 29 mandata, grupa građana “Dr Dragan Milić” 16, “Biramo Niš – Đorđe Stanković” 10, “Ujedinjeni – NADA za Niš” tri mandata, “Dr Savo Manojlović – I ja sam Niš” dva i “Ruska stranka – Rusija i Niš u srcu” jedan mandat.

Dakle SNS ni uz pomoć Ruske stranke, u koju se uzdala, nije mogla do većine u ovom gradu.

Međutim, dolazi do preokreta kada je Gradska izborna komisija Grada Niša objavila da je na osnovu obrade 100 odsto biračkog materijala sa 197 biračkih mesta, lista „Aleksandar Vučić – Niš sutra“ osvojila 44,31 odsto glasova birača i ima 30 odbornika. Dakle, sa odbornikom Ruske stranke Tihomirom Perićem ima većinu.

Opozicija je odmah počela da se organizuje. Prema informacijama Nova.rs, ka Nišu su odmah krenuli predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić i poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar