Novi Sad, Radio televizija Vojvodine, RTV,
Foto: N1

Predstavnici više opozicionih partija su na konferenciji za novinare ispred zgrade Radio-televizije Vojvodine (RTV) upozorili na to da Srpska napredna stranka utiče na izbor generalnog direktora te kuće.

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović ocenio je tom prilikom da će RTV i nakon konkursa za generalnog direktora, koji se završava ovog vikenda, ostati „produžena ruka“ i „sekcija SNS“.

„Izbor generalnog direktora zavisiće od toga koja će struja unutar SNS pobediti – da li ona koju predvodi aktuelni ministar odbrane Miloš Vučević ili ona koju predvodi pokrajinski premijer Igor Mirović“, naveo je Veselinović.

Podsetio je da su opozicione stranke ispred RTV bile i 7. marta, kada su predale zahteve u vezi sa transparentnim izborom novog generalnog direktora i profesionalnog izveštavanja.

„Istog tog, 7. marta, kako smo obavešteni, povodom izbora generalnog direktora u prostorijama Ministarstva odbrane održan je sastanak na kojem su, osim ministra Vučevića, bili i predsednik UO RTV Marko Ćalić, član Saveta REM Milorad Vukašinović i nesuđeni generalni direktor RTV Bojan Panaotović. U međuvremenu je izabrana nova članica Upravnog odbora RTV koja bi, navodno, trebalo da odnese prevagu u korist Vučevićeve struje kod izbora direktora“, naveo je Veselinović.

Veselinović smatra i da neće doći do promena na RTV-u jer „postoje jaki finansijski interesi protiv promena“, kao i da staus kvo odgovara i nezavisnim produkcijama koje su u proteklih sedam godina od RTV prihodovale više od 615 miliona dinara.

Veljko Krstonošić iz Demokratske stranke ocenio je da je u sukobu Vučevića i Mirovića oko toga čiji će kandidat biti izabran za generalnog direktora RTV „najbolje da obojica izgube“.

Od RTV-a je zatražio objavljivanje biografija svih kandidata za generalnog direktora RTV, izrazvši pri tom sumnju u to da imaju neophodne kvalitete i kvalifikacije.

Konferenciji su prisustvovali i predstavnici Pokreta slobodnih građana, Pokreta Srce i Stranke slobode i pravde.

BONUS VIDEO: Javni servis Vojvodine,veliki troškovi i mala gledanost

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar