Foto: Ljubica Sokić

Danas u poslepodnevnim satima biće održana sednica Gradske izborne komisije (GIK), nakon čega će biti objavljeni zvanični rezultati lokalnih izbora u Čačku. Prema preliminarnim rezultatima, većinu u novom sazivu čačanske skupštine imaće koalicija "Aleksandar Vučić – Čačak sutra".

NS će imati 39 mandata, Ivan Ćalović 11,  ProBudimo Čačak 10, Svi za Čačak 5, Čačak protiv nasilja 5 i  Dveri 4 i Ruska stranka 1.

Međutim sa tim rezultatima se ne slažu predstavnici opozicije. Izborna lista Dveri u Čačku zatražiće zvanično uvid u kompletan birački materijal, jer je prema izbornim rezultatima koje je utvrdio njihov izborni štab, razlika glasova između vlasti i opozicije u tom gradu „manja od 100“.

Pavle Jelesijević iz GG ProBudimo Čačak se zahvalio građanima na poverenju navodeći da su mu dali vetar u leđa da se još jače bori protiv SNS pošasti.

„Dišemo im za vratom, a od danas se svi žitelji grada pored Morave pitaju. Neće biti jednoumlja u skupštini i počinju bolji dani za Čačak“, naveo je Jelesijević. Kako je rekao „ići će se do sloma vlasti u narednim danima, nedeljama i mesecima“.

Violeta Marković iz koalicije Svi za Čačak kaže za Nova.rs da je rezultat mnogo tesan.

„Ovde će pobediti izborni inženjering i Dontov sistem. Suštinski građani Čačka su podeljeno društvo i moja lična procena da će uslediti vrlo brzo ponovo lokalni izbori. Dosta nam je SNS i njihove bahatosti“, kaže Marković za naš portal.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare