Muamer Zukorlić Foto: ELVIS BARUKCIC / AFP / Profimedia

Nakon što su mediji objavili navode da je preminuli bivši muftija Muamer efendija Zukorlić imao navodno i treću suprugu, a prema njihovim navodima radi se o poznatoj novopazarskoj novinarki Belkisi Crnovršanin (31) koja traži deo nasledstva Zukorlića, oglasio se Mešihat Islamske Zajednice.

Ovo nije prvi put da se ime Belkise Crnovršanin vezuje za preminulog muftiju Zukorlića. I ranije su mediji, posebno oni iz Novog Pazara, pisali o ljubavnoj vezi Zukorlića i Belkise, a u tim pisanjima često su navodili skupe poklone koje je Belkisa dobijala od bivšeg muftije.

U Novom Pazaru se dugo vremena u čaršijskim krugovima šuškalo o ovoj vezi, ali niko nikada nije video muftiju Zukorlića i Belkisu Crnovršanin zajedno u javnosti, što celom slučaju dodaje jednu dozu misterije kada je u pitanju njihov navodno šerijatski brak. Za sada se niko iz porodice Zukorlić nije oglasio osim njegove druge žene Elme Elfić Zukorlić, ona je na svom instagram nalogu napisala da je muftija Zukorlić bio dobar musliman, ponosan Bošnjak i brižan muž i otac. Takođe je rekla da sve ono što je “ ispod nivoa vodostaja “ za nju i decu njegova privatnost i da će ona poštovati sve njegove odluke.

Ona je povodom novonastale situacije napisala da je gotovo sigurna da ukoliko su navodi iz medija tačni, da je u tom slučaju muftija Zukorlić, njen muž sigurno postupio u skladu sa šerijatskim principima, kao i da joj je žao što danas umesto da se govori o njegovim dostignućima mora da se govori o ovakvim stvarima.

I ako smo poslali pitanja Mešihatu Islamske Zajednice u Srbiji za sada nismo dobili nikakav odgovor, ali su iz ove institucije izdali saopštenje u kojem između ostalog negiraju da je Belkisa Crnovršanin dolazila u prostorije Mešihata i ovakve natpise medija tretiraju kao napade na „velikog muslimana kao što je bio muftija Muamer efendija Zukorlić“.

„Mešihat Islamske zajednice obaveštava javnost da su navodi o dolasku ženske osobe u prostorije Mešihata sa dokumentom koji potvrđuje šeriatski brak i zahtevom za nasledstvo lažni i zlonamerni, sa jasnim ciljem diskretitacije rahmetli muftije akademika Muamera Zukorlića. “ stoji u saopštenju Mešihata, oni pozivaju nadležne državne organe da zaustave prljave napade na kako navode velikana bošnjačkog narod, koji je nemjerljivo doprinio poboljšanju odnosa između Bošnjaka i Srba, te vraćanju narušenog poverenja pripadnika islama u Srbiji u državu i najviše državne organe“, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Porodica pokojnog muftije Muamera Zukorlića sumnja da je otrovan, na potezu tužilaštvo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar