Stevan Vlajić Foto:Danas/Privatna arhiva

Stevan Vlajić, politički aktivista Mladenovca, oglasio se nakon što je pušten na slobodu iz pritvora, u kojem je bio jer je navodno prekršio zabranu prilaska dosadašnjem predsedniku te opštine Vladanu Glišiću.

Vlajić se na svom Fejsbuk nalogu pre svega zahvalio svima.

„Hvala do neba svim ljudima, uradili ste veliku stvar za moju porodicu i mene. I da, sinoć je bilo filmski i spontano, ali su patetika i autoviktimizacija suvišni, to ću da izbegnem. Od danas moramo da se vratimo našim starim ‘dobrim’ problemima, ali i lepim životnim stvarima“, napisao je Vlajić.

„I najvažnije, u svakoj situaciji treba biti čovek i ne ponašati se isto ovako ukoliko se pozicije moći promene, jer bez obzira na sve, granice normalnog moraju da postoje – inače će biti još gore. Idemo dalje“, dodao je.

Podsećamo, Vlajiću je u četvrtak određen pritvor do 30 dana i nalazio se u centralnom zatvoru – zbog kršenja zabrane prilaska dosadašnjem predsedniku opštine Mladenovac Vladanu Glišiću.

Taj susret dogodio se 29. maja, a Vlajićeva majka i kolege rekli su juče, prilikom njegovog puštanja iz pritvora, da je na delu čista nameštaljka, jer postoji snimak koji pokazuje da je predsednik opštine Glišić sam prišao Vlajiću, provocirao ga, a potom ga prijavio policiji.

Zbog privođenja Vlajića, u Mladenovcu je juče održan protest.

BONUS VIDEO Stevan Vlajić stigao u Mladenovac nakon što je pušten iz pritvora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare