Maja Popović Foto:M.K./ATAImages

Ministarka pravde Maja Popović navela je večeras kako je "sigurna" da će nadležni organi u "najkrećem roku u potpunosti utvrditi činjenično stanje i sve okolonosti" napada na novinara nedeljnika "Radar" Vuka Cvijića.

Maja Popović je rekla da je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, odmah po dobijanju prijave, formiralo predmet i preduzelo sve potrebne radnje iz svoje nadležnosti.

„Država neće tolerisati napade i nasilje nad bilo kojim građaninom, kao ni napade na novinare. Zakon važi za sve, a nulta tolerancija prema svakom obliku nasilja bila je i ostaće među prioritetima rada Ministarstva pravde i Vlade Srbije“, navela je Popović u pisanoj izjavi.

Podsetimo, novinar nedeljnika „Radar“ Vuk Cvijić napadnut je u 29. maja u Kosovskoj ulici, kada je na njega nasrnuo direktor „Srpskog telegrafa“ Milan Lađević, koji ga je najpre vređao a potom udario pesnicom u glavu.

Prvo osnovno tužilaštvo otvorilo je istragu o napadu u kojem je Cvijić zadobio povrede nagnječenja mekih tkiva vilice. U saopštenju koje je usledilo, United Media nazvala je napad „bezumnim“ i pozvala institucije da napadača hitno osude u skladu sa zakonom.

Redakcija političkog nedeljnika „Radar“ uputila je istog dana otvoreno pismo svim nadležnim institucijama, kao i ministru unutrašnjih poslova, premijeru i predsedniku Srbije, u kojem ih poziva da do kraja ispitaju sve činjenice napada. Do sada, pismo nije izazvalo odgovor onih na koje je adresirano.

***

BONUS VIDEO – Georgiev na skupu podrške Cvijiću: Nasilje nad novinarima mora da prestane, stvarno je dosta!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare