Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs; Ambasada Švedske

Ambasadorka Švedske u Beogradu Anika Ben David pozvala je na brzu i transparentnu istragu napada na novinara nedeljnika "Radar" Vuka Cvijića.

Anika Ben David napisala je na svom X nalogu da je uznemirena izveštajima o napadu na novinara Vuka Cvijića i pritiscima na istraživačke novinare KRIK-a.

„Slobodan medijski ambijent je ključan za transparentnost i dobro upravljanje. Pozivamo na brzu i transparentnu istragu“, napisala je.

Podsetimo, novinar nedeljnika „Radar“ Vuk Cvijić napadnut je u 29. maja u Kosovskoj ulici, kada je na njega nasrnuo direktor „Srpskog telegrafa“ Milan Lađević, koji ga je najpre vređao, a potom udario pesnicom u glavu.

Prvo osnovno tužilaštvo otvorilo je istragu o napadu u kojem je Cvijić zadobio povrede nagnječenja mekih tkiva vilice.

U saopštenju koje je usledilo, United Media nazvala je napad „bezumnim“ i pozvala institucije da napadača hitno osude u skladu sa zakonom.

Redakcija političkog nedeljnika „Radar“ uputila je istog dana otvoreno pismo svim nadležnim institucijama, kao i ministru unutrašnjih poslova, premijeru i predsedniku Srbije, u kojem ih poziva da do kraja ispitaju sve činjenice napada.

PROČITAJTE JOŠ

Do sada, pismo nije izazvalo odgovor onih na koje je adresirano.

BONUS VIDEO Tribina podrške novinaru Vuku Cvijiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare