Đorđe Stanković Niš, konferencija za novinare opozicije u Nišu Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Gradska izborna komisija u Nišu upravo drži sednicu na kojoj treba da donese odluku o prigovorima opozicije, nakon što je Viši sud prihvatio njihove žalbe. Kako kaže Đorđe Stanković, kandidat za gradonačelnika koalicije "Biramo Niš", GIK redom odbija sve njihove prigovore.

„GIK u Nišu je izabrala jako interesantan momenat sa odlučuje o svim našim primedbama“, napisao je Đorđević na mreži X, aludirajući na to da se upravo igra utakmica Srbija – Slovenija.

„Upravo je sada sednica, na kojoj razmatraju sve zahteve, i za sada preglasavaju sve naše predloge. Javiću status, ali nepoštovanje zakona i podsmevanje Nišlijama će biti za zatvor“, dodao je Stanković.

Podsetimo, opozicija je Gradskoj izbornoj komisiji u Nišu, nakon izbora 2. juna, predala ukupno 36 prigovora i osam žalbi. Kako je rekla predsednica GIK Danijela Milićević većina tih prigovora je odbijeno, kao neosnovano, nepotpuno i nedozvoljeno, a najviše je onih kod koji su odbijeni kao nerazumljivi.

Zatim je opozicija predala žalbu Višem sudu u Nišu, kojima se traži da se ponovi glasanje na biračkim mestima 10 i 18, a to može biti presudno za rezultat izbora u Nišu. U ovom gradu je odnos snaga trenutno takav da SNS ima jedan mandat više, i to onaj koji pripada Ruskoj stranci. Zahvaljujući tome mogu da formiraju vlast.

Viši sud je žalbe opozicije usvojio, a zatim je sve ponovo vraćeno na GIK, koji ima rok od 10 dana da ponovo donese odluku.

Taj rok ističe u ponedeljak, a prema tvrdnjama Stankovića sve može biti rešeno danas.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare