Boško Obradović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Lider pokreta "Dveri" Boško Obradović izjavio je da će se kao budući predsednik Srbije, založiti "da svi oni koji su opljačkali ovaj narod i državu u prethodnih 30 godina, za to konačno i odgovaraju".

„To znači krivična odgovornost za one koji su se protivzakonito obogatili, uzimanje njihove nezakonito stečene imovine, finansijska kazna za sve one koji su oštetili budžet od republičkog do lokalnog nivoa i lustracija, odnosno zabrana obavljanja bilo koje javne funkcije u budućem periodu“, rekao je Obradović.

Kandidat sa izborne liste broj 11 „Boško Obradović – Srpski pokret DVERI – POКS – Miloš Parandilović – Patriotski blok za obnovu Кraljevine Srbije“ Dragan Dobrašinović istakao je da je u svakoj pristojnoj zemlji, tužilaštvo bedem pravde i najveća pretnja kriminalcima i korumpiranim političarima.

„Кod nas je stvar obrnuta.Tužilaštva su sigurna kuća za korumpirane političare i njihove biznis partnere. To neće biti moguće posle 3. aprila“, rekao je Dobrašinović.

On je obećao kadrovske i fukncionalne promene u radu tužilaštava, uvodjenje „ad hok tužioca“ koji će biti nadležan za procesuiranje slučajeva visoke političke korupcije, navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO: Boško Obradović o kriminalu i korupciji u vrhu vlasti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare