Foto: Vesna Lalić/Nova.rs; Nova.rs; :Čitalac Nova.rs

Koalicija NADA, koju čine Novi DSS i POKS saopštila je da je zadovoljna konačnim, proglašenim izbornim rezultatima u Novom Sadu i upozorila da se za lokalne izbore u tom gradu sprema beogradski scenario s preseljenjem glasača.

„Novosađani su na izborima vrlo jasno iskazali svoj opozicioni stav jer su stranke vladajuće koalicije SNS, SPS i SVM dobile tek 44 odsto glasova. I pored svih neregularnosti, opozicija je dobila ubedljivu većinu“, izjavio je predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA, Vojislav Mihailović.

Vojislav Mihailović Foto: POKS/Promo

On je kazao da je vlast uhvaćena u izbornoj krađi u Beogradu i manipulaciji sa upisivanjem stranih državljana u birački spisak, upozorivši da ista ideja postoji i za Novi Sad.

„Saznali smo da ista ideja postoji i za Novi Sad i sada nam je jasno zašto u polovini gradova i opština su bili izbori, a u ostatku još nisu. Ovih meseci, a naročito uoči praznika se planira masovni upis birača iz Republike Srpske u Novi Sad, od kojih su neki trenutno upisani u Beogradu i već su poslužili za glasanje“, rekao je Mihailović.

PROČITAJTE JOŠ...

On je najavio da će na svake dve nedelje pratiti koji je broj upisanih glasača i alarmirati Novosađane ako se krene u realizaciju ove prevare.

„Tada ćemo obelodaniti ne samo građanima, nego i tužilaštvu i imena koja su zadužena za ove nečasne radnje. Nećemo dozvoliti da se u Novom Sadu ponovi beogradski scenario i malverzacije sa upisom u birački spisak ljudi koji nikada u životu nisu posetili Novi Sad, a kamoli živeli u njemu“, dodao je Mihailović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare