Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Nekoliko lokacija u beogradskoj opštini Zvezdara danas je oblepljeno sa više od 200 plakata koji uz, različita i uvredljiva grafička rešenja, targetiraju opozicione lidere.

Na ogradi jednog gradilišta u Ustaničkoj ulici su plakati uvredljivog sadržaja i poruka na račun lidera Pokreta slobodnih građana Pavla Grbovića, koji je predstavljen u ustaškoj uniformi.

Iznad njegovog lika, uz fotografiju zastave koja asocira na šahovnicu NDH, latinicom je ispisano: „Manastir Banjska je regrutni centar za terorizam“.

U Bulevaru kralja Aleksandra, u blizini Cvetkove pijace, na ogradi jednog gradilišta postavljeni su plakati sa fotografijama lidera Novog DSS Miloša Jovanovića kojem je na glavi tradicionalna albanska kapa keče, sa zastavom Albanije na sredini.

Pored Jovanovića je fotografija premijera Kosova Aljbina Kurtija u majici sa robijšakim brojem, a iznad njega je ćirilični faksimil odluke o pomilovanju po službenoj dužnosti sa tekstom „Aljbin Zaima Kurti oslobađa se daljeg izvršenja izrečene kazne zatvora“, uz potpis nekdašnjeg predsednika SR Jugoslavije Vojislava Koštunice.

Osim tih, nalepljeni su i plakati sa fotografijama opozicionih lidera, koji su nedavno u Skupštini Srbije potpisali „Dogovor za pobedu“, uz grafičku poruku sa prekriženim „PO“ – „Dogovor za (po)BEDU“ Plakati su istaknuti i na okretnici autobusa, tramvaja u Ustaničkoj ulici, kao i duž te ulice.

Građani koji žive u Ustaničkoj ulici rekli su reporetu FoNeta da su plakate „kasno sinoć i jutros“ lepile „maskirane osobe“.

***

BONUS VIDEO: Đilas kao večita inspiracija, na meti još neki lideri: Obračun s opozicijom uveliko u toku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare