Skupština opštine Medijana Niš Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

U niškoj opštini Medijana, jedinoj opštini u Srbiji u kojoj je opozicija pobedila, nastavljeno je donošenje odluka koje imaju za cilj uštedu budžetskih sredstava, što su predstavnici opozicije najavili prilikom konstitutisanja lokalnog parlamenta. Odbora za administrativno-mandatna i imunitetska pitanja u toj opštini na poslednjoj sednici jednoglasno je doneo odluku o ukidanju dvojnog plaćanja odbornika koje je važilo sve do sada.

Prema rečima dr Dragana Milić, šefa odborničke grupe „Dr Dragan Milić“ odbornici više neće primati „skandaloznu“ naknadu po dva osnova za isti posao.

„Umesto što će primati i paušal i dnevnice za sednice skupštine, odbornici će primati samo paušal. Takođe, zamenik predsednika skupštine opštine primaće samo odbornički paušal umesto odborničkog paušala, dnevnice i fiksne naknade, kao što je bilo do sada“, istakao je dr Milić u svojoj objavi na Fejsbuku.

On je istakao da će ove kao i ranije odluke u vezi sa primanjima u opštini Medijani dovesti do uštede od čak 20 do 25 miliona dinara, a taj novać će se upotrebiti za poboljšanje standara života građana Medijane.

PROČITAJTE JOŠ

Odbor za administrativna i mandatno-imunitetna pitanja opštine Medijana na svojoj prvoj sednica doneo je odluku o ukidanju paušala za sve opštinske komisije, za predsednike, potpredsednike komisija, sekretare i članove. Ukinuto je čak 40 plaćenih političkih pozicija, jer su komisije imale veliki broj članova.

Opozicija u opštini Medijana ima 16 mandata, dok koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke ima 11 mandata.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar