Foto:AP Photo/Virginia Mayo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da nije bilo zajedničkog sastanka srpske i kosovske delegacije u Briselu sa predstavnicima Evropske unije Žozepom Boreljom i Miroslavom Lajčakom.

Vučić je u obraćanju novinarima nakon susreta sa šefom diplomatije EU Žozepom Boreljom i evropskim izaslanikom za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom rekao da su imali „korektan sastanak“.

„Drugog sastanka sa (premijerom Kosova Aljbinom) Kurtijem nije bilo. Kurti nije hteo ili nije smeo da se sretne sa mnom i da razgovara, pitajte njega, ali verujem ćete to čuti i od Evropljana. Tako da tog sastanka nije ni bilo“, rekao je Vučić.

„Ništa, neće čovek da me vidi, otkud ja znam što je dolazio… Nije spreman za sastanak sa mnom, nije hteo čovek da se sastane…“, odgovorio je Vučić na pitanja novinara zašto nije bilo zajedničkog sastanka.

Vučić je rekao da je sa evropskim predstavnicima tokom bilateralnog sastanka razgovarao o situaciji na Kosovu, sprovođenju različitih sporazuma i dijalogu Beograda i Prištine.

„O svemu smo razgovarali, a glavni pregovarači će nastaviti dalje u utorak ili sredu“, rekao je predsednik Srbije.

***

BONUS VIDEO – „Gde si stručnjak“: Aleksandar Vučić proziva novinara sa Kosova u Briselu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare