Nikola Nešić Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Nikola Nešić, narodni poslanik stranke Zajedno, uputio je poslaničko pitanje ministru Goranu Vesiću o izgradnji Severne obilaznice oko Kragujevca.

„Vlada Republike Srbije je za strateškog partnera za izgradnju Severne obilazice oko Кragujevca izabrala konzorcijum koji čine Srbijaautoput i Euro Motus. Ova odluka je objavljena u Službenom glasniku Republike Srbije. Da li je prihvaćena ponuda iznosila 34.000.747.122,11 dinar i koji je rok za završetak radova? Кoliko je novca drugi ponuđač ponudio i koji je rok dao za završetak radova?“, upitao je Nešić.

PROČITAJTE JOŠ...

Nešić je tražio od Vesića da mu se dostave sve pristigle ponude i kao i razlog zbog čega je doneta Odluka da se izabere gore navedeni partner.

Foto: Privatna arhiva

„Ovo je nastavak problematičnih izbora u vezi izgradnje Severne obilaznice, koja je neophodna Kragujevcu za dalji razvoj i rasterećenje saobraćaja u gradskom jezgru. Gradske vlasti znaju da se sve odluke donose u Beogradu i ne uključuju se sem kada je potrebno otvoriti neki objekat ili investiciju koja nema veze sa kragujevačkim budžetom ili preduzećima. Zato i sada čekaju da preseku vrpcu i provozaju se sa predsednikom i ministrima, ali se nadamo da te vožnje neće doći, jer će ona skupo koštati sve građane Srbije, a ne samo Kragujevca“, naveo je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar