Foto: Nova

"Ako je i od Tomislava Momirovića previše je. Godinu dana predlažemo da, kao u Kanadi, trgovinski lanci pred parlamentom objasne strukturu cena hrane, godinu dana iznosimo podatke da su trgovci napravili ogromne profite koristeći inflaciju i tražimo da im se oporezuje ekstra profit, godinu dana tražimo da se utvrdi struktura cena 100 osnovnih proizvoda...", izjavio je Dušan Nikezić, potpredsednik SSP.

„Posle godinu dana ministar Tomislav Momirović 8.avgusta ove godine izjavljuje ‘ne možemo u demokratskom društvu da regulišemo cene’ i ‘nisu tolike marže u trgovinskim lancima, a profitna stopa im je niska’.I onda samo mesec dana kasnije veliki preokret! Ipak može“, naveo je Nikezić, a piše u saopštenju.

On je izjavio da ministar Momirović pregovara sa predstavnicima trgivinskih lanaca i obećava smanjenje cena!

„Pa gde si bio prethodnih godinu dana Tomislave? Zašto nisi ovo uradio kad smo ti rekli? Koliko desetina i stotina hiljada dinara su građani Srbije dali trgovcima više nego što su morali, jer se ti nisi bavio svojim poslom, nego Zakonom o konverziji, koji je tvojoj porodičnoj kompaniji doneo milione evra zarade“, naveo je Nikezić.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar